Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    ЗУСТРІЧ ІЗ ПРЕДСТАВНИКАМИ МІЖНАРОДНОЇ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ALIMA»

    04/05/2022
    Налагодження зв’язків із міжнародними партнерами – важливий процес для області, а надто нині – у складний для нашої країни час.
    04 травня 2022 року на базі МОІППО відбулася наживо та онлайн форматі зустріч із представниками міжнародної громадської організації ALIMA. Вона стала першою в низці важливих заходів, запланованих у межах насиченого плану роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.У першій частині зустрічі партнери ознайомилися із системою роботи інституту.
    У ході онлайн-зустрічі координатор проєкту ALIMA в Україні висвітлила основні напрями його реалізації на Миколаївщині:
    − зниження захворюваності та смертності, пов’язаної з хронічними й інфекційними захворюваннями;
    − зменшення навантаження на психічне здоров’я завдяки психологічній допомозі;
    − підтримка лікарень для надання травматологічної та інтенсивної медичної допомоги.
    Під час зустрічі науково-педагогічними і педагогічними працівниками МОІППО презентовано досвід роботи з надання психологічної підтримки дітям із особливими освітніми потребами й учителям закладів освіти області, організації та методики проведення занять із домедичної підготовки. Саме з цих напрямів і планується співпраця інституту та громадської організації в межах реалізації проєкту ALIMA на Миколаївщині.
    Зустріч проходила в діловій конструктивній формі. Представники проєкту ALIMA конкретизували пропозиції щодо співпраці. Зокрема сплановано проведення тренінгів із надання першої психологічної допомоги різної тривалості та для різних категорій учасників, у тому числі людей, які працюють із дітьми з потребами. Досягнуто домовленостей щодо подальшої організації практичних занять із домедичної допомоги, обговорено можливості придбання оснащення для їх проведення.
    Підбиваючи результати зустрічі Василь Шуляр, директор МОІППО, представив модель співпраці з реалізації проєкту, а представники ALIMA запропонували найближчим часом підписати договір про співпрацю.
    Зустріч була продуктивною та змістовною. Приємно, що наші міжнародні партнери добре орієнтуються в тій ситуації, що складається навколо України, зокрема Миколаївської області.
    Україна має гідну підтримку! І зараз це цінно, як ніколи.