Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Завершення роботи пролонгованого семінару-практикуму «Професійний саморозвиток молодого педагога. Практики формування компетентностей ХХІ століття «Life skills» у дітей та дорослих»

    18/06/2023

    16 червня 2023 року в дистанційному форматі завершив роботу обласний сертифікований захід «Пролонгований семінар-практикум «Професійний саморозвиток молодого педагога. Практики формування компетентностей ХХІ століття «Life skills» у дітей та дорослих» для педагогічних працівників закладів освіти віком до 35 років, організований кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО.

    Мета – сприяння професійному саморозвитку молодих педагогічних працівників закладів освіти з формування життєвих навичок «Life skills» у вихованців.

    Завдяки участі в заході педагоги здобули знання за темами: «Життєві навички як базис соціальної компетентності. Life skills: топ-10 неочевидних навичок, які повинна освоїти дитина перед першим класом», «Life skills: соціальні навички, яких потрібно навчити кожну дитину», дізналися про формування здоров’язбережувальної компетентності вчителя згідно з професійним стандартом за професіями «Вчитель…», формування навичок здорового способу життя учасників освітнього процесу за Концепцією «Нова українська школа».  

    Під час підсумкової конференції Наталія Клименюк, к.пед.н., т.в.о. завідувача кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО,  Ольга Литвиненко, к.пед.н., доцент, доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО обмінювалися з учасниками враженнями й рефлексивними думками щодо інформації, яку молоді педагоги отримали під час навчання. Ділилися також тим, які ідеї, підходи, методи педагоги вже використовують у своїй роботі та життєдіяльності; обговорювали, що сподобалось і найбільше запам’яталося;  дізнавалися, яка інформація була новою та про які навички наші молоді колеги хотіли б дізнатися більше. 

    Розуміючи те, що педагогічна робота вимагає багато зусиль і відданості, викладачі кафедри намагаються зробити все можливе, щоб полегшити працю молодих колег і підтримати їх у досягненні поставлених цілей. Заключна зустріч пройшла під гаслом: «Вдячність, відкритість, подальше цікаве співробітництво!»

    У заході взяли участь педагогічні працівники закладів освіти Миколаївської області віком до 35 років (усього – 70 осіб).