Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Завершення обласного сертифікованого заходу «Офіс молодого педагога Миколаївщини»

    23/05/2024

    21–22 травня 2024 року кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО в дистанційному форматі проведено другий і третій вебінари та завершено роботу обласного сертифікованого заходу – пролонгованого семінару-практикуму «Офіс молодого педагога Миколаївщини. Практики формування компетентностей ХХІ століття «Life skills» у дітей та дорослих» для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти віком до 35 років. 

    Мета заходу – сприяння професійному саморозвитку молодих педагогів щодо формування життєвих навичок «Life skills» у вихованців.

    Під час другого вебінару Наталія Клименюк, к. пед. н., доцент, завідувач кафедри, обговорила з учасниками питання щодо життєвих навичок як базису соціальної компетентності (це соціальні навички, яких потрібно навчити кожну дитину; комунікативна компетентність як одна із ключових навичок сучасності). 

    Питання ненасильницького спілкування як форми вирішення конфліктів та формування навичок резильєнтності для створення безпечного професійного середовища (соціальне та психологічне благополуччя; практичні техніки формування власної резильєнтності; мистецтво казати «Так» собі, «Ні» – іншим) висвітлила Марина Дробишева, старший викладач кафедри.

    Третій, заключний вебінар був присвячений розвитку креативного лідерства як необхідної умови розбудови Нової української школи (формування педагога креативного типу; розвиток здатності швидкого реагування на зміну ситуації. Як стати креативним педагогом? Як стати цікавим для здобувачів освіти?); тренування життєвих навичок у (поза)класних проєктах (спікер – Ольга Мілєйко, методист).

    На завершення семінару-практикуму учасники під керівництвом Наталії Клименюк виконували вправи на основі сучасних підходів до розвитку креативності й когнітивної гнучкості.

    Підбиваючи підсумки семінару, організатори та учасники (усього – 75 осіб) відзначили актуальність заходу та необхідність такої роботи саме з молодими педагогами в ці нелегкі воєнні часи.

    Щиро дякуємо всім учасникам семінару-практикуму за цікаву й плідну співпрацю.