Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Виставка живопису до Дня вчителя «Краю мій, моя Україно!»

    05/10/2023

    04 жовтня 2023 року до Дня вчителя в Галереї мистецтв МОІППО відбулося відкриття персональної виставки живопису і графіки «Краю мій, моя Україно!» Діни Павленко, художниці, учителя образотворчого мистецтва вищої категорії, старшого вчителя, учасниці обласної художньої майстерні та пленерів «Авторська техніка живопису».

    Діна Григорівна Павленко народилася у 1957 році в с. Благодатному Арбузинського району Миколаївської області. З 1962 року проживає в м. Миколаєві. У 1985 році закінчила Одеський державний педагогічний інститут ім. К. Д. Ушинського, за фахом – учитель образотворчого мистецтва і креслення. Трудову діяльність розпочала в СШ № 33 м. Миколаєва. Педагогічний стаж – 36 років.

    На виставці представлено пейзажі, квіти та натюрморти. Географія пейзажних робіт – Миколаївщина, Одещина, Карпати та інші природні ландшафти України.

    З особливим піднесенням Діна Григорівна пише квіти, що є символами людської долі та життя, звертає увагу на деталі, кольори й композицію. Натюрморт – особливий напрям її творчості: предмети побуту, що розповідають про господаря, редис і бурячки з городу, лимон та гранат – «гості» нашого столу від держав-сусідів.

    З першою персональною виставкою Діну Павленко привітали Ірина та Віктор Покиданець, члени НСХ України, миколаївські художники, відзначивши високий рівень майстерності, тематичність виставки й емоційність кожної живописної роботи. Також висловили захоплення виставкою Людмила Назаренко, Дмитро Молодованов, Людмила Зарубенко, Тетяна Коляда, Світлана Бойкова-Калюжна та інші.

    Василь Шуляр, директор МОІППО, підкреслив значення картин Діни Павленко як медіатекстів для вчителів української літератури та мистецтва на уроках у школі, значимість живописних творів для утвердження віри і впевненості освітян області в перемозі України!

    Виставка за настроєм – радісна, колоритна, затишна, переконує в неповторності різнобарвного життя миколаївців у такий нелегкий час. Відвідати виставку можна до 23 жовтня 2023 року.

    Куратор – Дмитро Крик, методист кафедри теорії й методики мовно-літературної освіти МОІППО.