Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Виставка творів мистецтва «З любов’ю до України»

    21/04/2023

    20 квітня 2023 року в Галереї мистецтв Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відкрито першу персональну виставку живопису, графіки і дизайнерських виробів «З любов’ю до України» Олени Усатенко, художниці та дизайнерки. 

    Олена Усатенко народилася 31 грудня 2002 році у селі Коларівка Жовтневого району Миколаївської області, Україна. Навчалася в Каравелівській ЗОШ І–ІІ ступеня, брала участь у районних та обласних конкурсах із образотворчого мистецтва, де отримувала нагороди за майстерність.

    У 2022 році закінчила Миколаївський фаховий коледж культури і мистецтв за спеціальністю «Декоративно-ужиткове мистецтво, образотворче мистецтво, реставрація». У 2021 році брала участь у Всеукраїнській виставці «Кращий твір народного мистецтва року» у Києві.

    З відкриття виставки Олену Усатенко привітали однокурсники, Наталя Степанюк, ст. викладач, Ольга Мхитарян, к. пед. н, доцент (кафедра теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО), батьки та односельці.

    В своєму слові молода мисткиня подякувала вчителю образотворчого мистецтва школи Дмитру Крику, викладачу коледжу Віктору Покиданцю за навчання та отриманні знання. Окремі слова подяки висловила Василю Шуляру, директору МОІППО та адміністрації інституту за можливість організації виставки для освітян Миколаївської області.

    Людмила Трубнікова, заступник директора з науково-педагогічної  роботи МОІППО висловила своє захоплення роботами Олени Усатенко та оголосила виставку відкритою.

    На виставці представлено роботи виконані за час навчання в коледжі та написані упродовж воєнного 2022 – 23 років. Любов до рідного краю та України, повага до вчителів, односельців – ось лейтмотив творчих робіт молодої, талановитої художниці Олени Усатенко. Окремою сторінкою творчості художниці є дизайнерські вироби жіночих сумок із застосування сучасних матеріалів. 

    Виставка Олени Усатенко триватиме до 15 травня 2023 року.