Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Виставка «Портрет і ми» від Дар’ї Ларіонової

    01/06/2023

    31 травня 2023 року в Галереї мистецтв Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відкрито виставку творчих робіт Дар’ї Ларіонової «Портрет і ми» студентки ІV курсу Миколаївського фахового коледжу культури і мистецтв.

    Дар’я Ларіонова народилася 27 грудня 2003 року в с. Кир’яківка Миколаївської області, Україна в родині військових. З дитячих років проявляла інтерес до художньої творчості. В 2009 році вступає до Кир’яківської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів, у 2019 році закінчила навчання. Одночасно навчалася в Дитячій художній школі міста Миколаїв з 2016 по 2019 роки. 

    У 2019 році вступила до Миколаївського фахового коледжу культури та мистецтв де зараз завершує навчання. У червні 2023 року захист дипломного проєкту «Квіти, Франція, Собаки». Декоративна таріль.

    З першою персональною виставкою обласного рівня Дар’ю Ларіонову привітали: викладачі коледжу Михайло Кондратюк, керівник дипломного проєкту, Ірина Покиданець, член НСХ України, Вікторія Цимбал, Олена Деркач, класний керівник у Кир’яківській ЗОШ І–ІІІ ступенів, хрещені батьки,  однокурсники та друзі.

    • Для нас, кожного разу, виставка – це відкриття автора, авторки, відкриття стилю, манери письма та жанру в образотворчому мистцеві – підсумував Василь Шуляр, доктор педагогічних наук, директор МОІППО, оголошуючи виставку «Портрет і ми» відкритою.     

    На виставці представлено 17 робіт виконані під час навчання в коледжі упродовж 2019 – 2023 років та дипломний проєкт. Для Дар’ї людина стає основною темою для творчості та написанні портретів відомих діячів культури та кіно. «Портрет батька» і «Захисниці» привертають особливу увагу учасників відкриття виставки. Цікавим образним мисленням, колоритом відзначають роботи авторки виконані в техніці акрилового живопису. Своєрідний погляд на події, що відбуваються у житті людини, любов до рідного краю і України, повага до вчителів, односельців є темами живописних робіт молодої, талановитої художниці та студентки Дар’ї Ларіонової. 

    Виставка триватиме до 24 червня 2023 року.