Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Школа епохи Digital: цифрові трансформації в освіті»

    24/10/2022

    22 жовтня 2022 року продовжила роботу Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція «Школа епохи Digital: цифрові трансформації в освіті», організована кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Метою заходу є визначення перспектив і напрямів розвитку системи загальної середньої освіти в умовах цифрового суспільства.

    У конференції взяли участь науковці, викладачі закладів вищої освіти, педагогічні, науково-педагогічні працівники закладів післядипломної педагогічної освіти, працівники науково-методичних установ (центрів професійного розвитку педагогів), психологічних служб, керівники та вчителі закладів освіти України та Миколаївської області. 

    Василь Шуляр, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, заслужений учитель України, своїм виступом розпочав другий день роботи конференції. У доповіді він висвітлив тему «Цифровий інтелект як цінність нооосвітнього простору Нової української школи майбутнього», торкнувшись питань побудови освітнього середовища в закладах освіти, формування у школярів «м’яких» і «твердих» навичок та якими навичками й компетенціями має озброїти себе кожен, щоб стати професіоналом майбутнього.

    Наталя Махровська, кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розповіла про едьютейнмент – технологію реалізації сучасних форм розваг під час традиційних лекцій, уроків, занять, практичних занять і майстер-класів, де в невимушеній атмосфері можна здобути знання щодо будь-якої пізнавальної теми.

    Тетяна Сливінська, завідувач навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, та Кльона Алхімова й Аліна Кучеренко, методисти цієї ж лабораторії, провели цікавий майстер-клас на тему «Digital natives»: шляхи взаємодії, підтримки та розвитку», що був визнаний учасниками Конференції надзвичайно позитивним і своєчасним.

    Завершив роботу Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції «Школа епохи Digital: цифрові трансформації в освіті» Віктор Погромський, кандидат історичних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти виступом на тему «Інформаційно-комунікаційний аспект у діяльності гуманітарних організацій і фондів в Україні».

    Учасники заходу позитивно оцінили роботу колег та висловили сподівання щодо подальшої співпраці.

    Усі, хто не зміг долучитися до роботи Конференції, можуть переглянути її в записі на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти за покликанням https://moippo.mk.ua у розділах: «Наукова діяльність», «Наукові заходи», «Конференції».