Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    ВІТАЄМО ВСІХ ОСВІТЯН-НАУКОВЦІВ ІЗ ДНЕМ НАУКИ!

    15/05/2021

    У третю суботу травня в Україні відзначають професійне свято наукових працівників – День науки.
    Започатковане це свято в Україні Указом Президента ще 14 лютого 1997 року. Цьогоріч цей день припадає на 15 травня.
    Уже тривалий час Україна являє собою державу з високим рівнем освіти і науки.
    Дослідження науковців свідчать про те, якими були перші кроки людини на планеті, як розвивалася історія. Наука завжди була головним рушієм стрімкого прогресу. І лише завдяки науці людство пройшло шлях від перших спроб вивчення світу до космічних польотів та нанотехнологій.
    День науки – відносно молоде свято для українських учених, хоча Національна академія наук України (НАНУ) була заснована ще 27 жовтня 1918 року. Зараз НАНУ має 3 секції, близько 14-ти відділень і 170 інститутів та інших наукових установ, а також 1400 науково-дослідних інститутів і 330 вищих навчальних закладів, де процюють понад 7000 докторів і 78000 кандидатів наук.
    Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти пишається своєю причетністю до славної й дивовижної когорти науковців, адже є провідним науково-методичним центром Миколаївщини з потужною платформою для вирішення усього спектру завдань освітньо-наукового та інноваційного спрямування, що сприяє професійному розвитку педагога, підвищенню його методичної, фахової грамотності, рівня педагогічної майстерності.
    А за всім цим стоїть злагоджена робота колективу Інституту, його науково-педагогічних і педагогічних працівників.
    Шановні колеги! Ваш високий професіоналізм знайшов достойне місце як в Україні, так і за її межами. Бажаємо Вам міцного здоров’я, творчих успіхів, нових наукових досягнень, невичерпної енергії та оптимізму!
    Нехай зерна науки дадуть добрі сходи і зростуть щедрим урожаєм мудрості та натхнення. Нових вам відкриттів, новацій та звершень!
    Щиро вітаємо освітян-науковців зі святом творчої праці – ДНЕМ НАУКИ!