Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Учителі фізики та астрономії визначили основні напрями діяльності в новому навчальному році

    31/08/2023

    29 серпня 2023 року фахівцями кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено обласний інструктивно-методичний семінар «Підвищення рівня професійної компетентності вчителя фізики та астрономії в контексті підготовки до впровадження Державного стандарту базової середньої освіти».

    Олена Ліскович, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, розкрила значення професійної компетентності вчителя для успішної реалізації освітніх реформ, а також для вирішення такої нагальної проблеми сьогодення, як подолання освітніх втрат, що виникають в умовах воєнного стану.

    Доценти кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО Ганна Погромська, кандидат педагогічних наук, доцент, і Наталя Махровська, кандидат фізико-математичних наук, продемонстрували широкі можливості застосування штучного інтелекту у професійній діяльності вчителя фізики та астрономії.

    У практичній частині заходу Валентина Свистунова, учитель фізики та інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» Первомайської гімназії № 1 Первомайської міської ради, учитель-методист, надала поради щодо забезпечення наступності у викладанні предметів природничої освітньої галузі в Новій українській школі.

    Педагоги були вражені презентацією дрона, сконструйованого Андрієм Шагаєм, учителем фізики та інформатики Чорноморської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Чорноморської сільської ради.

     Під час панельної дискусії учасники обговорили: механізми подолання освітніх втрат з урахуванням особливостей навчального предмета; ресурси для діагностування рівня сформованості основних умінь і навичок із фізики та астрономії; основні напрями роботи щодо підготовки до викладання фізики у 7 класі Нової української школи; особливості проведення конкурсу «Учитель року – 2024» у номінації «Фізика».

    Захід проходив у День пам’яті Захисників України. Низько схиляємо голову перед Героями, які віддали своє життя за нашу свободу. Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!