Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    УЧАСТЬ МОІППО У ПРОЄКТІ «ФІНСЬКА ПІДТРИМКА РЕФОРМИ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ»

    11/06/2021

    Із 08 до 10 червня 2021 року Вікторія Стойкова, Олена Сокуренко та Оксана Смола брали участь у вебінарах та практичних вправах з онлайн-курсу «Розвиток школи» (модуль 6), що передбачений програмою тренінгів для тренерів з ІППО «Педагогіка початкової школи: фінський досвід».
    Навчання організовано в рамках Проєкту «Фінська підтримка реформи української школи» («Навчаємось разом»). Фінська підтримка реформи української школи – це програма співпраці між Україною, Фінляндією і ЄС.
    Кластер 1. Підготовка педагогів включає в себе підтримку вчителів 1–4 класів щодо реалізації програм НУШ, а також розробку альтернативних систем професійного розвитку, зокрема онлайн-курси і систему наставництва та сертифікації.
    Під час інтерактивних вебінарів розглянуто такі питання: школа як навчальна організація; керівництво школи та управління школою;
    компетентності та особистісно-професійний розвиток учителя. Програмою курсу передбачено панельні дискусії, конференцію, ознайомлення з практичним досвідом, що сприяли розвитку в учасників компетентностей, а саме: лідерської, інформаційно-цифрової, комунікативної, інноваційної, емоційно-етичної, психологічної, педагогічного партнерства та навчання впродовж життя. За результатами проходження курсу учасники отримали сертифікати.