Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Творча група вчителів інформатики

    29/02/2020

    Відповідно до річного плану Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 28 лютого 2020 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти навчально-методичною лабораторією інформаційно-комунікаційних технологій та системного адміністрування відбулося засідання творчої групи вчителів інформатики «Формування інформаційної компетентності учнів на уроках інформатики в початковій школі» (далі – Творча група).

    З вітальним словом до присутніх звернулася завідувач навчально-методичної лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій та системного адміністрування Ольга Богданова, яка ознайомила учасників із організаційно-методичним супроводом роботи Творчої групи: метою, завданнями, виробленням правил, очікуваними результатами, графіком роботи, розподілом обов’язків.

    Для визначення рівня володіння темою роботи Творчої групи Ганною Шевченко, методистом навчально-методичної лабораторії інформаційно-комунікаційних технологій та системного адміністрування, з учасниками Творчої групи проведено інтерактивні вправи з питань упровадження STEM-освіти на уроках інформатики в початковій школі та володіння онлайн-інструментами. Учасники спланували проєкт майбутньої онлайн-платформи для викладання інформатики в початковій школі.

    У практичній частині Ольга Богданова та Ганна Шевченко ознайомили присутніх з онлайн-інструментами, які можна застосувати під час розроблення банку методичних розробок для уроків інформатики в початковій школі.

    У Творчій групі взяли участь учителі, які викладають інформатику в початковій школі Миколаївської області (усього – 16 осіб).