Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Тренінг «Державомовна компетентність сучасного освітянина»

    30/10/2020

    29 жовтня 2020 року Анастасія Кузнєцова, старший викладач кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, провела тренінг із циклу «Державомовна компетентність сучасного освітянина» для науково-педагогічних і педагогічних працівників інституту.

    Учасники тренінгу № 3 під час онлайн-заняття опрацювали лексичні складнощі сучасної української літературної мови, спрямувавши їх у «русло» дистанційного навчання. У плідній партнерській взаємодії проаналізували конкретні мовленнєві ситуації: спілкування з освітянами, оформлення сторінок на платформі дистанційного навчання «Мудл», дидактичних матеріалів для слухачів курсів підвищення кваліфікації. Наскрізними лініями тренінгу стали нововведення до Українського правопису–2019 та нормативна вимова загальновживаних і фахових слів.
    Учасники заходу працювали активно, злагоджено, творчо, проявивши великий інтерес до вивчення української мови.