Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Тренінг № 4 навчального курсу «Говоримо українською»

    19/04/2023

    18 квітня 2023 року Анастасія Кузнєцова, старший викладач кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО, провела четвертий тренінг навчального курсу «Говоримо українською» для науково-педагогічних і педагогічних працівників інституту.

    На онлайновому занятті викладачі й методисти поглибили знання про граматичні норми сучасної української мови, зокрема про такі складні категорії, як ступенювання прикметників і прислівників, відмінювання числівників, уживання цих словоформ у професійному мовленні освітян. Наскрізною темою традиційно стало наголошування «проблемної» фахової і загальнопедагогічної лексики. 

    Учасники тренінгу виконали низку інтерактивних практичних  завдань, розвиваючи не тільки предметні, а й наскрізні вміння. Це змотивувало працівників інституту до подальшого вдосконалення державомовної компетентності, аби разом формувати / розвивати українськомовне освітнє середовище.