Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Тренінг № 3 навчального курсу «Говоримо українською»

    22/03/2023

    21 березня 2023 року Анастасія Кузнєцова, старший викладач кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, провела третій тренінг навчального курсу «Говоримо українською» для науково-педагогічних і педагогічних працівників інституту. Сертифікований захід є складником довготривалої програми розвитку і функціонування української мови в освітньому середовищі Миколаївської області на 2023–2027 рр. «Державна мова як дух, зброя та інтелект педагога Миколаївщини».

    Під час онлайнового заняття викладачі й методисти вдосконалили вміння / навички дотримувати лексичні норми сучасної української мови у фаховому й загальнопедагогічному мовленні. Учасники тренінгу зосередили увагу на паронімах (співзвучних словах, що мають різне лексичне значення) і псевдопаронімах (уживаних ненормативно), виконавши низку практичних завдань.

    Захід відбувся в атмосфері плідної партнерської взаємодії, що змотивувало науково-педагогічних і педагогічних працівників МОІППО до подальшого вдосконалення своєї державомовної компетентності.