Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Тенденції розвитку освітянських бібліотек в інформаційному суспільстві

    21/08/2021
    20 серпня 2021 року в МОІППО проведено практичний блок всеукраїнської науково-практична конференція “Тенденції розвитку освітянських бібліотек в інформаційному суспільстві”.
    Організатори конференції: Науково-педагогічна бібліотека м. Миколаєва, Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, Державна науково-педагогічна бібліотека України імені В. О. Сухомлинського НАПН України.

    Учасники конференції ознайомилися з оновленим інформаційно-освітнім середовищем МОІППО, інноваційними освітніми розробками інституту, Галереєю мистецтв, бібліотекою й взяли участь у круглому столі, на якому висвітлено такі питання:
    – Проєктно-літературна діяльність МОІППО (Василь Шуляр);
    – Когнітивна функція бібліотек ЗЗСО як одна із стратегій розвитку їх діяльності (Галина Гич);
    – Інформаційний раціон сучасного бібліотекаря: вплив “нових медіа” (Максим Запорожченко);
    – Перспективи розвитку Koha в Україні (Ігор Огура);
    – Доповнена реальність як складова урізноманітнення навчальної літератури (Анастасія Кравченко).
    До конференції віддалено долучився й Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, який акцентував увагу присутніх на важливості налагодження ефективної співпраці та взаємодії між бібліотеками закладів освіти та українськими книговидавцями.
    Модератор зустрічі – Костянтин Картузов.
    У роботі науково-практичної конференції взяли участь директори, завідувачі та бібліотекарі шкільних та науково-педагогічних бібліотек України, науково-педагогічні працівники МОІППО.
    Запис трансляції заходу доступний за покликанням:

    https://www.youtube.com/watch?v=MzqiaIM7IAE