Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Тарас Шевченко – географ і картограф в Аральській географічній експедиції

    08/03/2024

    07 березня 2024 року кафедрою педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО проведено методичну студію «Тарас Шевченко – географ і картограф в Аральській географічній експедиції (1848–1849 pp.)» для керівників методичних об’єднань учителів географії, учителів географії, педагогів, які цікавляться постаттю Тараса Шевченка.

    З вітальним словом до освітян звернулася Ольга Захар, к. пед. н., заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка окреслила сучасність та актуальність творів Тараса Шевченка.

    Олександр Понурко, учитель географії Миколаївської гімназії № 16 Миколаївської міської ради, проаналізував роль Тараса Шевченка як художника, географа й картографа в Аральській географічній експедиції (1848–1849 pp.).

    Вікторія Лепетюк, к. геогр. н., начальник відділу маркетингу Державного науково-виробничого підприємства «Картографія», висвітлила питання «Туристична картографія як методологічний засіб туристичного краєзнавства».

    Зоя Філончук, к. пед. н., доцент, доцент кафедри теорії і методики викладання навчальних дисциплін КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», навела приклади реалізації інтегрованого підходу до роботи зі спадщиною Тараса Шевченка, а саме з його живописними творами, що створені під час Аральської експедиції, можливостей актуального дослідження цього регіону на уроках географії.

    Наталія Клименюк, к. пед. н., доцент, доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО, підсумовуючи зустріч, акцентувала увагу на психолого-педагогічному впливі творів Тараса Шевченка на формування ціннісних орієнтирів молодого покоління.

    У заході взяли участь педагогічні й науково-педагогічні працівники закладів освіти Миколаївської, Херсонської та Одеської областей