Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    STEM-заняття для майбутніх науковців

    23/05/2024

    22 травня 2024 року на відзначення Дня науки в Україні співробітники кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО провели STEM-заняття для учнів 6–7 класів Миколаївської гімназії № 6 Миколаївської міської ради (директор – Інна Бродянська).

    Ольга Захар, к. пед. н., заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, привітала учасників і наголосила на важливості наукових досліджень для майбутнього нашої країни, ознайомила із цікавими STEM-проєктами, до яких можуть долучатися школярі. 

    Разом з Оленою Ліскович, завідувачем кафедри, учні виготовили окуляри віртуальної реальності з картону та пластикових пляшок.

    Під керівництвом Дар’ї Благи-Мініної, методиста кафедри, учасники провели цікаві дослідження: експериментально довели, що до складу фруктів й овочів входять органічні та мінеральні речовини; виділили ДНК з біоматеріалу (банан), використовуючи найпростіші реактиви; створили гальванічні елементи з різних овочів і фруктів (морква, картопля, яблуко, груша), виміряли одержану напругу; виготовили та дослідили властивості неньютонівської рідини; створили скретч-покриття, яке приховує малюнок. 

    Віталій Кошовий, старший викладач кафедри, продемонстрував зразки STEM-обладнання та дав можливість керувати рухом роботів Codey Rocky.

    Наприкінці заходу в захваті були і учні, і дорослі. Учні – від отриманих результатів, дорослі – від гордості за покоління, яке будуватиме майбутнє нашої держави.

    Дякуємо всім за співпрацю, а ЗСУ – за можливість жити і працювати у вільній країні!