Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Старт пілотування проєкту «Create with Anything» («Створюй з будь-чого»)

    07/10/2021

    05 жовтня 2021 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти тренером The LEGO Foundation Любов’ю Продан у рамках співпраці між Міністерством освіти і науки України й фондом The LEGO Foundation проведено тренінг щодо пілотування проєкту «Create with Anything» («Створюй з будь-чого»).

    Це проєкт, що дозволяє зреалізувати найсміливіші ідеї з використанням матеріалів, що є довкола, як у закладі освіти, так і вдома разом із батьками.
    Метою проєкту є сприяння укоріненню діяльнісного підходу в професійних практиках педагогів, а також створення освітнього простору для навчання і всебічного розвитку дітей із доступних кожному матеріалів.

    Пілотування проєкту розпочато у 5-ти закладах дошкільної освіти Миколаївської області, а саме:
    − Первомайському дошкільному навчальному закладі освіти яслах-садку № 16 «Калинонька» Первомайської міської ради;
    − Первомайському дошкільному навчальному закладі освіти яслах-садку № 6 «Дзвіночок» Первомайської міської ради;
    − Баштанському закладі дошкільної освіти (ясла-садок) № 6 «Ягідка» Баштанської міської ради Баштанського району;
    − Миколаївському дошкільному закладі освіти № 94 Миколаївської міської ради;
    − Миколаївському дошкільному закладі освіти № 139 Миколаївської міської ради.

    Вдячні учасникам за активну, натхненну, креативну участь.
    Сподіваємося, що ідеї та матеріали проєкту надихнуть вас зреалізувати разом із дітьми найсміливіші ідеї з використанням матеріалів, що є довкола. Світлини з тренінгу, на якому педагоги тестували інтернет-платформу «Create with Anything», не передають тієї неймовірної атмосфери творчості та радості від спілкування, що панували в аудиторії. Найбільшим відкриттям для себе більшість учасників назвали конектори та інтернет-платформу.

    Також педагоги долучилися до спільноти у фейсбуці «Create with Anything в Україні», створили вайбер-групу та готові разом зі своїми вихованцями створювати з доступних матеріалів, що є довкола, та надихати один одного!