Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Соціально-психологічний супровід учасників освітнього процесу в умовах війни

    30/08/2024

    29 серпня 2024 року навчально-методичною лабораторією практичної психології та соціальної роботи МОІППО проведено інструктивно-методичний семінар «Соціально-психологічний супровід учасників освітнього процесу в умовах війни: орієнтири діяльності на 2024–2025 н. р.».

    Ольга Захар, к. пед. н.,  заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, привітала освітян з початком нового навчального року, підкреслила важливість збереження та відновлення психічного здоров’я учасників освітнього процесу, а також зазначила, що це є пріоритетним напрямом діяльності фахівців психологічної служби, який потребує особливої уваги й підтримки в сучасних умовах.

    Сливінська Т. О., завідувач навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО, проаналізувала результати діяльності психологічної служби за 2023–2024 навчальний рік та     окреслила орієнтири на 2024–2025 навчальний рік.  

    Кучеренко А. В., методист навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО, ознайомила з алгоритмом роботи фахівців психологічної служби в контексті виявлення і компенсації психологічних / освітніх втрат, підкреслила пріоритетність   заходів з промоції психічного здоров’я, комплексної сексуальної освіти.

    Чубова А. М.,  методист навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО,  акцентувала увагу на планування   заходів з просвіти, профілактики на основі результатів вивчення тематики звернень до фахівців психологічної служби, репрезентувала можливості Автоматизованої інформаційної системи «Я – психолог», програми й посібники з психосоціальної підтримки учасників освітнього процесу, превенції ризикованої поведінки в здобувачів освіти.     

    Під час заходу фахівці психологічної служби долучилися до  обговорення актуальних  питань щодо організації соціально-психологічного супроводу з  батьками, педагогами, здобувачами освіти. 

    Щиро дякуємо учасникам за плідну співпрацю!