Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Шляхи реалізації ідей НУШ в освітньому процесі інтегрованих курсів природничого спрямування (5–6 класи)

    31/01/2023

    26 січня 2023 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у форматі zoom-конференції проведено перше засідання обласної творчої групи вчителів інтегрованих курсів природничого спрямування з проблеми «Шляхи реалізації ідей НУШ в освітньому процесі інтегрованих курсів природничого спрямування (5–6 класи)». Метою роботи є підвищення рівня предметно-методичної та оцінювально-аналітичної компетентностей  педагогів.

    Ольга Захар, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, привітала учасників і зазначила, що в умовах постійних змін важливо вдосконалювати, оновлювати свої знання.

    Людмила Клименко, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, продемонструвала ефективні методи виховання в учнів STEM-якостей, а також запросила долучитися до обласного фестивалю «Моя STEM-ідея».

    Олена Ліскович, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, ознайомила з методикою конструювання компетентнісно орієнтованих завдань, навчальних проєктів та навела приклади їх оцінювання.

    Анастасія Кравченко, старший викладач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, розповіла про оцінювальні рубрики, окреслила алгоритм роботи над проєктуванням завдань. 

    Під час практичної частини педагоги презентували досвід роботи за інтегрованими курсами природничого спрямування, визначили види навчально-методичних матеріалів, що необхідні для ефективної організації освітнього процесу, обрали напрям  діяльності у складі творчої групи.

    Дякуємо за співпрацю! Бажаємо невичерпної енергії для втілення ідей, професійного розвитку з непохитною вірою в перемогу України.