Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Школа професійної адаптації молодого фахівця «Перші кроки в професію»

    19/09/2019

    Із метою підвищення рівня професійної компетентності молодих фахівців психологічної служби 11 вересня 2019 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено школу професійної адаптації молодого фахівця «Перші кроки в професію» (далі – Школа).

    У ході  Школи  розглядалися такі питання:

    1. Формування готовності до здійснення професійної діяльності.
    2. Основні завдання, принципи та функції психологічної служби.
    3. Нормативно-правові аспекти ведення документації.
    4. Шляхи розвитку професійної майстерності працівників психологічної служби.

    Під час роботи Школи співробітники навчально-методичної лабораторії практичної психології, соціальної роботи та інклюзивного навчання формували в молодих фахівців готовність до здійснення професійної діяльності за допомогою техніки «Малюємо кола». Тетяна Сливінська, завідувач навчально-методичної лабораторії практичної психології, соціальної роботи та інклюзивного навчання, ознайомила учасників заходу з основними завданнями, принципами, функціями психологічної служби та нормативно-правовими аспектами ведення документації.

    Аліна Кучеренко та Кльона Алхімова, методисти навчально-методичної лабораторії практичної психології, соціальної роботи та інклюзивного навчання, разом із учасниками заходу визначили основні шляхи розвитку професійної майстерності працівників психологічної служби та поповнили особистісні професійні ресурси за допомогою психологічних вправ та завдань.

    Проведена робота сприяла позитивному налаштуванню на новий навчальний рік та підвищенню професійної компетенції молодих фахівців психологічної служби.

    У заході взяли участь практичні психологи закладів освіти Миколаївської області (усього – 25 осіб).