Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Школа професійного досвіду

    14/03/2024

    З метою підвищення фахового рівня практичних психологів і соціальних педагогів щодо підтримки й розвитку психологічного благополуччя учасників освітнього процесу 13 березня 2023 року фахівцями навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО проведено школу професійного досвіду «Психологічне благополуччя та особистісний розвиток здобувачів освіти: сучасні виклики і практики реалізацій».

    Із вітальним словом до присутніх звернулася Ольга Захар, к. пед. н., заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка наголосила на важливості та пріоритетності заходів зі збереження психологічного благополуччя учасників освітнього процесу.

    Тетяна Сливінська, завідувач навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО, акцентувала увагу на основних векторах діяльності працівників психологічної служби з розвитку складових психологічного благополуччя учасників освітнього процесу. 

    Світлана Карсканова, к. психол. н., доцент кафедри спеціальної освіти МНУ імені В. О. Сухомлинського, ознайомила з науковими підходами до обґрунтування поняття «психологічне благополуччя» і його аспектів, що відповідають за внутрішній стан комфорту та щастя.

    Аліна Кучеренко, методист навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО, представила результати міжнародного дослідження якості освіти PISA-2022 та звернула увагу на статистичні дані дослідження психологічного й соціального добробуту учнівства в Україні.

    Катерина Яланська, практичний психолог Вознесенського ліцею «Інсайт» Вознесенської міської ради, переможець ІІ обласного етапу Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології в новій школі», репрезентувала корекційну програму для підлітків «Приборкай свою тривогу», що спрямована на зниження тривожності, підвищення рівня самооцінки, відпрацювання навичок володіння собою під час тривожних ситуацій.

    Педагоги Братського ліцею № 2 Братської селищної ради Вознесенського району: Надія Гафійчук, заступник директора з виховної роботи ліцею, Олена Ванда, учитель початкових класів, Аліна Стеценко, практичний психолог, представили кращі практики реалізації змістових компонентів експерименту всеукраїнського рівня «Професійна орієнтація в НУШ» у розрізі особистісного та професійного розвитку здобувачів освіти.

    Світлана Бутенко, практичний психолог Новомар’ївського ліцею Новомар’ївської сільської ради Вознесенського району, ознайомила з досвідом проведення корекційно-відновлювальних занять, що спрямовані на збереження ментального здоров’я як складової психологічного благополуччя особистості.

    Вдячні спікерам та педагогам за плідну і змістовну роботу в напрямі розвитку психологічного добробуту учасників освітнього процесу!