Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Школа професійного досвіду для психологів закладів дошкільної освіти «Sand play як метод позитивного впливу на психічний розвиток дитини»

    18/10/2019

    Із метою підвищення рівня професійної компетентності фахівців психологічної служби 17 жовтня 2019 року на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено школу професійного досвіду для психологів закладів дошкільної освіти «Sand play як метод позитивного впливу на психічний розвиток дитини» (далі – Школа).

    Під час роботи Школи Тетяна Сливінська, завідувач навчально-методичної лабораторії практичної психології, соціальної роботи та інклюзивного навчання МОІППО, ознайомила учасників заходу з основними завданнями методу sand play, його перевагами та можливостями. Аліна Кучеренко, методист навчально-методичної лабораторії практичної психології, соціальної роботи та інклюзивного навчання МОІППО, представила узагальнені психолого-педагогічні аспекти використання методу sand play у роботі психолога закладу дошкільної освіти та продемонструвала різні види ігор та вправ із піском, що застосовуються для корекції психологічних проблем у поведінці дітей.

    Кльона Алхімова, методист навчально-методичної лабораторії практичної психології, соціальної роботи та інклюзивного навчання МОІППО, разом з учасниками заходу визначили основні умови організації ігор-занять із піском, а саме: вимоги до педагогічної пісочниці та правила роботи в ній.

    Лідія Рябченко, практичний психолог дошкільного навчального закладу № 106 Миколаївської міської ради, надала рекомендації з підготовки та проведення адаптаційних ігор-занять з піском, представила серію ігор із піском, які можна використовувати з метою профілактики дезадаптації дитини до умов закладу дошкільної освіти. Учасники отримали методичні поради із застосування та збагатили свій досвід.

    Практичний психолог дошкільного навчального закладу № 78 «Росинка» Миколаївської міської ради Олена Бірюкова разом із учасниками заходу створювали схеми моделювання ігор-казок на піску та ознайомилися з можливими дитячими моделями «Казок Піщаної країни» та їх інтерпретаціями.

    Проведена робота сприяла налаштуванню психологів на впровадження нового методу позитивного впливу на психічний розвиток дитини дошкільного віку як sand play.

    У заході взяли участь практичні психологи закладів освіти Миколаївської області (усього – 50 осіб).