Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Школа професійного досвіду для працівників психологічної служби закладів освіти Миколаївської області

    03/04/2023

    23 березня 2023 року фахівцями навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено школу професійного досвіду для працівників психологічної служби закладів освіти Миколаївської області «Профорієнтація як провідний напрям роботи практичного психолога, соціального педагога в умовах війни та повоєнного відновлення країни».

    Ольга Захар, кандидатка педагогічних наук, заступниця директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, привітала учасників заходу та наголосила на важливості профорієнтаційної роботи в сучасних реаліях.

    Тетяна Сливінська, завідувачка навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО, розкрила питання «Інноваційний експеримент «Професійна орієнтація в НУШ»: методологічна складова здійснення профорієнтаційного супроводу здобувачів освіти».

    Алевтина Сидоченко, експертка з професійної орієнтації, презентувала особливості використання профорієнтаційного посібника «Я досліджую світ» та додаткових навчальних матеріалів у 3–4 і 5–6 класах.

    Кльона Алхімова, методистка навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО, підкреслила велике значення системного та комплексного підходів до профорієнтаційної роботи в закладах освіти.

    Наталя Русанова, заступниця начальника управління реалізації політики зайнятості – начальниця відділу сприяння зайнятості, представила ресурси Миколаївського обласного центру зайнятості для  профорієнтаційної роботи з учасниками освітнього процесу.

    Ольга Мілєйко, старша викладачка кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО, висвітлила  питання щодо гендерної рівності у виборі професії.

    Алевтина Клочкова, методистка обласного ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти МОІППО, розповіла про особливості профорієнтаційної роботи з дітьми з ООП. 

    Аліна Кучеренко, методистка навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО, презентувала дидактичні ігри як інструмент профорієнтаційної роботи практичного психолога закладу дошкільної освіти.

    Анжела Станкевич, практичний психолог Первомайського ліцею «Лідер» Первомайської міської ради, представила Всеукраїнський проєкт із профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії». 

    Ольга Павлова, практичний психолог Новоодеського ліцею № 3 Новоодеської міської ради, ознайомила учасників з інструментарієм профорієнтаційної рольової гри «Створи фірму».

    Наприкінці зустрічі практичні психологи й соціальні педагоги обмінялися ідеями щодо реалізації професійної орієнтації в закладах освіти різного типу.

    Дякуємо колегам за активну участь!

    Відеозапис заходу – за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=INDhL94Vt7k&t=1s