Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Щиро вітаємо з Міжнародним днем рідної мови!

    21/02/2023
    Міжнародний день рідної мови – свято, яке відзначають у світі щороку 21 лютого.
    Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Це мова великого народу, великої культури, нашої історії. Українською мовою написані невмирущі твори Котляревського, Шевченка, Франка, Лесі Українки, Нечуя-Левицького, Коцюбинського.
    Про українську мову можна говорити безкінечно. Понад чотири століття в українців намагалися відібрати мову: законами, анафемами, указами, державними актами, репресіями – і церковні душителі мови, і царські гнобителі, і тоталітарна комуністична система.
    Нині ж нашу мову, нашу свободу і наше право на життя хочуть відібрати у нас рашистські окупанти. Та попри те, що ми сьогодні маємо страшну війну, стільки бід, випробувань, ми маємо й розквіт українського літературного слова, ми маємо і живу материнську мову.
    Мова має значення. Якби мова не мала значення, то путіну не було б «що й кого захищати в Україні». Українська мова є запорукою переможного миру і свободи в Україні. Сьогодні говорити українською мовою – це бути в строю мужніх борців за майбутнє рідної землі! Мова – це зброя!

    Шануймо материнську мову, говорімо українською, будьмо непереможними у боротьбі за свою незалежність, за Україну!

    ПЕРЕМАГАЄ МОВА – ПЕРЕМОЖЕ Й УКРАЇНА!