Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Щоденник конкурсу «Учитель року – 2023»: день перший

    21/02/2023

    20 лютого 2023 року в дистанційному форматі проведено конкурсні випробування «Методичний практикум» у номінаціях «Фізична культура», «Початкова освіта», «Захист України» та «Тестування» – «Основи здоров’я».

    Висвітлюючи питання «Моделювання розкриття змісту теми «Гідність людини», конкурсантки в номінації «Початкова освіта» продемонстрували маршрутний лист (карту, дороговказ), щоб наскрізно розкрити тему, інтегрувати її, показали шляхи формування компетентностей: розуміння учнями/ученицями, що таке гідність, повага, самоповага; уміння розрізняти гідну й негідну поведінку в різних життєвих ситуаціях, обґрунтовувати важливість вибору, пояснювати, чому для України це важливо. Так співпало, що 20 лютого відзначається День Революції Гідності – подія, яка змінили нас назавжди, її герої – назавжди в наших серцях. Учасниці демонстрували своє бачення розкриття теми для різних вікових категорій учнів початкової школи.

    Конкурсне випробування «Методичний практикум» у номінації «Фізична культура» став своєрідною демонстрацією власних педагогічних ідей щодо мотивації учнів до здорового способу життя під час дистанційного навчання із застосуванням нетрадиційних засобів та форм фізичного виховання, комплексу оздоровчих та загальнорозвивальних вправ. 

    У зв’язку з тим, що багато учителів предмета «Захист України» пішли на фронт добровольцями та мобілізовані до лав ЗСУ, кількісний склад учасників конкурсу був обмежений. Під час конкурсного випробування вчитель виконував завдання з методичного практикуму, демонструючи свою педагогічну майстерність з методики викладання предмета. 

    Учителі основ здоров’я показували знання предмета і методики його викладання.

    Визначено почерговість конкурсантів І групи в номінації «Початкова освіта» у найважливішому  випробуванні – «Дистанційний урок», а також тему і клас для проведення заняття.

    Під час оцінювання конкурсних випробувань члени журі проявили високу фахову компетентність, об’єктивність і неупередженість, що засвідчено колегіальною оцінкою за кожний різновид завдань.

    Завтра – новий день конкурсу. Успіху всім!