Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

    30/08/2022
    30 серпня 2022 року в онлайн-форматі проведено традиційну серпневу конференцію працівників освіти області «Освітяни Миколаївщини – незламні у війні».
    Серпнева педагогічна конференція – це особлива педагогічна традиція, яка відбувається наприкінці літа, на якій підводяться підсумки минулого навчального року і визначаються пріоритетні напрями діяльності та завдання на перспективу, це час відліку нових справ, нового витка життя в освіті, що знаменує початок шкільного марафону довжиною ще в один рік.
    Минулий навчальний рік був надзвичайно складним, як для учителів, дітей так і для їх батьків, але освітяни не зупиняються і продовжують сіяти добре, вічне, мудре. Педагогічна громада Миколаївщини готова до майбутніх викликів. Головне на сьогодні – створити умови для безпечного навчання: зберегти життя і здоров’я дітей та працівників закладів освіти й одночасно надати якісну освіту кожній дитині.

    Спільно з освітянами Миколаївської області в конференції взяли участь:
    • Віталій Кім, голова Миколаївської обласної військової адміністрації;
    • Ганна Замазєєва, голова Миколаївської обласної ради;
    • Сергій Шкарлет, міністр освіти і науки України;
    • Дмитро Завгородній, генеральний директор директорату цифрової трансформації Міністерства освіти і науки України.
    • Алла Веліховська, директор департаменту освіти і науки Миколаївської обласної військової адміністрації;
    • Віра Оборонько, голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників освіти і наук
    • Василь Шуляр, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
    Після відкриття та пленарної частини конференції, учасників запрошено до роботи в фахових секціях:
    • «Освітяни Миколаївщини – незламні у війні (начальники управлінь, відділів освіти)» (координатор Сокульська Н. В., заступник директора департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації).
    • «Цифровізація освіти Миколаївщини: від проблематики до рішень» (координатори Захар О. Г, заступник директора з науково- педагогічної роботи МОІППО, Запорожченко М. В., завідувач центру цифрової освіти та медіакультури МОІППО, запис: https://www.youtube.com/watch?v=vbfdu7Plj-0).
    • – «Дошкільна освіта Миколаївщини в умовах воєнного стану» (координатори Стойкова В. В., заступник директора з науково- педагогічної роботи МОІППО, Сокуренко О. О., завідувач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, запис: https://www.youtube.com/watch?v=yEA7I5oqPOM).
    • «Реалізація стратегічних напрямів інклюзивної освіти Миколаївщини» (координатори Сокульська Н. В., заступник директора департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації, Руденко Н. В., начальник відділу інклюзивної освіти та роботи з інтернатними закладами).
    • «Професійна освіта: результати, поточний стан та перспективи» (координатори Комісарова Л. О., заступник директора департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації, Шаповалова Н. В., директор навчально-методичного центру професійної (професійно-технічної) освіти).
    • «Про роботу закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей у 2022/2023 н.р. в умовах воєнного часу» (координатори Сокульська Н. В., заступник директора департаменту освіти і науки обласної військової адміністрації, Руденко Н. В., начальник відділу інклюзивної освіти та роботи з інтернатними закладами).
    • «Позашкілля нової реальності: перезавантаження» (координатори Щукіна Л. В., директор обласного Будинку художньої творчості, Демиденко Т. А., головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти).