Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Семінар для працівників психологічної служби

    20/02/2023

    Відповідно до плану роботи Миколаївського ОІППО на 2023 рік, із метою підвищення рівня професійної компетентності працівників психологічної служби 17 лютого 2023 року навчально-методичною лабораторією практичної психології та соціальної роботи проведено семінар для практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти Миколаївської області «Ефективні методи психологічної інтервенції в роботі з учасниками освітнього процесу».

    Із вітальним та підтримуючим словом для працівників психологічної служби звернулася завідувач навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО Тетяна Сливінська

    Аліна Кучеренко, методист навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО представила учасникам теоретико-орієнтовний кейс щодо сутності, закономірностей, принципів, методів та основних напрямів психологічної інтервенції. 

    Практичний психолог Миколаївської гімназії № 49  Миколаївської міської ради, Марина Дробишева познайомила учасників із тілесно-орієнтованими техніками стабілізації емоційного стану усіх учасників освітнього процесу.

    Про психодинамічну корекцію в роботі з дітьми дошкільного віку 

    в період кризового стану ділилася Інна Мінєєва, практичний психолог Южноукраїнського дошкільного навчального закладу № 8 «Казка».

    Досвідом використання арттехнік  в наданні психологічної підтримки

    учасникам освітнього процесу в умовах війни ділилася Надія Зуб, практичний психолог Воскресенського ліцею Воскресенської селищної ради.

    Лариса Олєйникова, практичний психолог  Березанського ліцею

    Березанської селищної ради розповіла про власний досвід організації та створення психологічно здорового освітнього середовища в умовах дистанційного навчання. 

    Зважаючи на життєві реалії з плановими відключеннями електропостачання, кількість учасників семінару сягнула 75. Чотири години роботи були насиченими, ресурсними та плідними.

    Дякуємо кожній/кожному за цікавість до заходу, за бажання ділитися досвідом, збагачуватися та опановувати нові техніки, ідеї, та бути онлайн у спільноті рідної психологічної служби області!