Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Секція «Дошкільна освіта Миколаївщини в умовах воєнного стану» у межах серпневої конференції працівників освіти Миколаївської області в умовах воєнного стану»

    31/08/2022

    30 серпня 2022 року кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО в дистанційному форматі проведено секцію «Дошкільна освіта Миколаївщини в умовах воєнного стану» у межах серпневої конференції працівників освіти Миколаївської області (далі – Секція). Мета Секції – надати педагогічним працівникам дошкільної освіти Миколаївської області детальні роз’яснення щодо особливостей організації діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/2023 навчальному році.
    Відкрила захід і розкрила питання щодо нових поглядів на освіту в нинішній час та шляхи їх вирішення Сокуренко Олена Олексіївна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО.

    Із вітальним словом до учасників звернулася Стойкова Вікторія Володимирівна, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка висвітлила питання освіти та життєвих цінностей особистості в умовах невизначеності. Пташкограй Валентина Микитівна, спеціаліст управління освіти Миколаївської обласної державної адміністрації, ознайомила з інформацією стосовно функціонування дошкільної освіти Миколаївщини під час воєнного стану.

    Методичні рекомендації з окремих питань діяльності закладів дошкільної освіти у 2022/2023 навчальному році (до серпневої конференції) крізь призму
    звернення Асоціації працівників дошкільної освіти щодо вирішення проблемних питань діяльності ЗДО до комітету ВРУ з питань освіти, науки і інновацій розкрила Романюк Ірина Анатоліївна, старший викладач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, консультант центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради, голова Асоціації працівників дошкільної освіти в Миколаївській області. Сопільняк Ірина Василівна, методист кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, розповіла про організацію комунікації з учасниками освітнього процесу, форми організації освітнього процесу з дітьми дошкільного віку в умовах воєнного стану, чинні програми та
    особливості їх упровадження.

    Питання з використання психолого-педагогічних технік роботи з дітьми дошкільного віку розкрила Маланчук Олена Вікторівна, методист кафедри
    теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО. Кучеренко Аліна Вікторівна, методист навчально-методичної лабораторії практичної психології, соціальної роботи та інклюзивного навчання МОІППО, висвітлила питання щодо формування в батьків необхідних навичок для підтримки дітей за корекційно-розвитковою програмою формування стійкості до стресу в дітей дошкільного віку «Безпечний простір». Олійник Лія Миколаївна, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, закцентувала увагу учасників Секції на інформаційній підтримці педагогічних працівників дошкільної освіти в закритій педагогічній спільноті на фейсбуці «Дошколярики Миколаївщини».

    Завдяки стріму роботи Секції на Youtube-каналі МОІППО (https://www.youtube.com/watch?v=yEA7I5oqPOM) та покликанню в закритій професійній онлайн-спільноті «Дошколярики Миколаївщини» (https://www.facebook.com/groups/1928777600471220) до участі змогли долучитися всі охочі освітяни-дошкільники: 100 осіб у Zoom-кімнаті та 250 на Youtube-каналі. Можливість переглянути захід у зручний час є в усіх педагогічних працівників дошкільної освіти Миколаївської області.