Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Руйнуємо стереотипи

    07/06/2024

    06 червня 2024 року кафедрою теорії й методики викладання мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО проведено друге засідання обласних творчих груп «Медіакомпетентність учителя української літератури» і «Медіакомпетентність учителя зарубіжної літератури».

    Учасниці творчої групи обгрунтували свій вибір вправи для методичного коментаря, ознайомилися з предметними матеріалами проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність», їх структурою, отримали важливі поради щодо методичного коментування, згадали інструкцію з інтеграції медіаграмотності в уроки літератури.

    Ганна Новицька, керівниця творчих груп, координаторка проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті» у Миколаївській і Херсонській областях, учителька української мови і літератури, заступниця директора Миколаївського ліцею № 5 Миколаївської міської ради, учителька-методистка, нагадала педагогиням, які компетентності розвиває проєкт відповідно до Державного стандарту 2020 року.

    Велику зацікавленість викликало виконання інтерактивної вправи «Ти словник»: філологині давали тлумачення вигаданим словам, демонструючи свої творчі здібності, а в результаті роботи визначили, які компетентності формує ця вправа.

    Практичну частину заняття присвячено обговоренню позитивних і негативних наслідків стереотипного мислення. Прослухавши новелу Ірини Славінської, учителі обговорювали питання формування соціальної гендерної толерантності за художнім текстом.

    Освітяни зазначили, що такі заходи зацікавлюють і спонукають до навчання, підвищують медіакомпетентність педагога.

    Щиро дякуємо Ганні Новицькій, керівниці творчої групи, та учасницям за продуктивну співпрацю у творчій атмосфері! Все буде Україна!