Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Розвиток медіаграмотності вчителя – запорука формування медіакомпетентності учнів на уроках зарубіжної літератури

    15/06/2020

    15 червня 2020 року продовжила свою роботу обласна творча група вчителів зарубіжної літератури «Розвиток медіакомпетентності вчителя літератури» (далі – Творча група), яка створена на базі Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Керівник – Оксана Казакова, учитель зарубіжної літератури, заступник директора з наукової роботи Миколаївського муніципального колегіуму ім. В. Д. Чайки. Це вже друге засідання, яке проводиться з використанням платформи ZOOM. Із 15 до 19 червня члени Творчої групи розвиватимуть технічний, комунікативно-творчий та когнітивний компоненти власної медіакомпетентності.

    Галина Гич, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО, наголосила на актуальності обраної теми. Анна Пономаренко, методист кафедри, зазначила, що саме вчителі зарубіжної літератури – одні з перших, хто опановував питання впровадження медіаосвіти в Україні, брав участь в експерименті.

    Під керівництвом Оксани Казакової розглядали основні освітні інтернет-ресурси, що можуть бути використані вчителем як під час дистанційного навчання, так і в очному освітньому процесі.  Презентовано такі застосунки, як програма для тестування та діагностики Plickers, програма для створення QR-кодів, інструмент для креативного планування і контролю роботи класу ClassDojo, онлайн-ресурс, що допоможе педагогам організувати плідну командну роботу учнів Trello, конструктор, який дозволяє обрати будь-який шаблон для створення інтерактивного контенту H5P та інші. Під час zoom-зустрічі презентовано збірку «Ефективна взаємодія в освіті: інструменти та прийоми», видану в межах проєкту IREX «Вивчай та розрізняй».

    Учасники групи  активно ділились у чаті своїм досвідом використання інтернет-ресурсів.