Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Розпочала роботу обласна творча група вчителів фізики

    29/03/2023

    З метою розвитку професійної майстерності вчителя з упровадження компетентнісного підходу в освітньому процесі 28 березня 2023 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО проведено перше засідання обласної творчої групи вчителів фізики з проблеми «Формування ключових компетентностей учнів засобами фізики: громадянська та соціальна компетентності».

    Ольга Захар, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, привітала учасників і запросила до активної дискусії щодо місця громадянської та соціальної компетентностей в освітньому процесі з фізики.

    Структуру та сутність зазначених компетентностей у контексті навчання фізики розкрила Олена Ліскович, кандидат педагогічних наук, завідувач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО.

    Людмила Клименко, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО, заслужений працівник освіти України, надала поради з критичного оцінювання інформації про українських учених, що подається у джерелах.

    Ольга Литвиненко, кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО, продемонструвала фізичні вправи, що важливі для життєдіяльності людини.

    Ідеями щодо реалізації проєктної діяльності природоохоронного та краєзнавчого змісту поділилися вчителі-практики: Людмила Маковеєнко, учитель фізики, директор Виноградівського ліцею Інгульської сільської ради, учитель-методист, та Євгенія Сажнєва, учитель фізики Коблівського ліцею Коблівської сільської ради, учитель-методист.

    У практичній частині засідання учасники об’єдналися у групи за тематичними напрямами й обговорили зміст, види навчально-методичних матеріалів, що потрібно підготувати на допомогу вчителю.

    Дякуємо всім за активність і сподіваємося на подальшу співпрацю.