Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Робоча зустріч учасників всеукраїнського експерименту

    20/05/2020

    19 травня 2020 року кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО проведено робочу зустріч учасників всеукраїнського експерименту «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти» на тему «Формування наскрізних умінь учнів в освітньому процесі пілотного класу НУШ». Захід відбувся у форматі «науково-методичний міст онлайн» з використанням сервісу відеоконференцій ZOOM.

    Під час робочої зустрічі Степанець Н. М., доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, провела інтерактивну лекцію «Наскрізні уміння як засіб реалізації компетентнісного підходу в освітньому процесі пілотного класу НУШ».

    Практичний досвід організації освітнього процесу в умовах дистанційного навчання презентували вчителі пілотних класів Миколаївської спеціалізованої І–ІІІ ступенів школи № 22 з поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу та Первомайської загальноосвітньої школи І ступеня № 11 Первомайської міської ради.

    Продан Л. А., старший викладач кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, інформувала про участь педагогічних працівників пілотних класів Миколаївщини у відео-Challenge «Навчання онлайн: говорять діти».

    У подальшій роботі педагоги-експериментатори підключилися до всеукраїнської конференції «Методика математики в 4 класі: інноваційний аспект» з участю Онопрієнко О. В., кандидата педагогічних наук, завідувачки лабораторією початкових класів НАПН України.

    Учасники робочої зустрічі обговорили особливості організації освітнього процесу в пілотних класах НУШ, вирішили низку організаційних питань.