Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Рік Дмитра Кременя триває!

    29/09/2023

    28 вересня 2023 року в межах І Міжнародної науково-практичної конференції «Особистість у культурно-історичному просторі: Дмитро Кремінь (до 70-річчя від дня народження). Закарпаття – Миколаївщина» кафедрою теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО проведено міжобласний семінар «Дмитро Кремінь: націєтвірні виміри спадщини поета і патріота».

    Педагоги Миколаївщини й Закарпаття об’єднали зусилля для вивчення наукової та літературної спадщини Дмитра Дмитровича Кременя. 

    Відкрив захід Василь Шуляр, д.пед.н., доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти,  директор МОІППО, заслужений учитель України, який розповів про роботу закладу  щодо відзначення 70-річного ювілею Д. Д. Кременя.

    Науково-педагогічні та педагогічні працівники кафедри: завідувач  Галина Гич, професор Володимир Гладишев, старший викладач Анастасія Кузнєцова, методист і старший викладач Наріна Полякова, доцент кафедри Ольга Мхитарян підготували цікаві інформаційні повідомлення та майстер-класи.

    Діяльність творчої групи вчителів української та зарубіжної літератур із вивчення творчості Дмитра Кременя на уроках літератури рідного краю представили Діна Діордіца і Ганна Пономаренко, методисти кафедри. 

    Ганна Новицька, учитель української мови і літератури, заступник директора з навчально-виховної роботи Миколаївського ліцею № 5 Миколаївської міської ради, учитель-методист, проаналізувала з учасниками вірш Дмитра Кременя «De profundis».

    Методист кафедри Дмитро Крик у форматі живого спілкування і медіатексту на екрані репрезентував портрети Дмитра Кременя у виконанні миколаївських митців, нову виставку графічних робіт відомого миколаївського художника Юрія Гуменного в Галереї мистецтв інституту.

    Ладник заходу від МОІППО – Галина Гич, к.пед.н., доцент, завідувач кафедри. 

    У міжобласному семінарі взяли участь науково-педагогічні, педагогічні працівники Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти й Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, освітяни Закарпаття та Миколаївщини (усього – 106 осіб).

    Працюймо далі заради нашої незабарної Перемоги!