Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Результати ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології

    27/02/2023

    26 лютого 2023 року в дистанційному форматі проведено ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. 

    Василь Іванович Шуляр, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, заслужений учитель України, привітав учасників олімпіади, майбутню наукову еліту нашої непереможної держави. Василь Іванович зауважив, що ставлення до природи є ознакою моральності й мірилом рівня культури людини. Важливими в наш час стають поняття «екологія душі», «екологія мови як коду нації», що допомагають наближати перемогу.

    Учасники ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології успішно виконали тестові завдання теоретичного туру у Google Формі.    

    Юні дослідники у практичному турі представили екологічні проєкти, в яких висвітлено питання щодо стану джерельних вод Доманівщини; покращення мікроклімату будинку з використанням природних фільтрів фітодизайну, дослідження впливу шкідливих комах на вегетативні органи сосни звичайної (Pinus sylvestris L.) у Доманівському лісництві Миколаївської області. 

    Дякуємо вчителям та науковим керівникам екологічних проєктів за плідну співпрацю! А також членам журі за професіоналізм, відповідальність, доброзичливе, толерантне ставлення до юних екологів-дослідників. 

    Щиро вітаємо переможців, майбутніх  екологів! Бажаємо подальших успіхів, плідної роботи під блакитним мирним небом України!