Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Реалізація інноваційного наскрізного проєкту соціального розвитку та фінансової грамотності здобувачів освіти

    22/09/2022

    15 вересня 2022 року в рамках співпраці Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (м. Кив) проведено семінар-тренінг для вчителів обласної творчої групи, які викладають курс «Фінансова грамотність» із проблеми «Реалізація інноваційного наскрізного проєкту соціального розвитку та фінансової грамотності здобувачів освіти».

    Під час заходу було висвітлено питання фінансової грамотності вчителя у цифрову епоху, ефективне управління фінансами, фінансовий план життя, а також підприємницька компетентність сучасного вчителя нової української школи.

    Учасники семінару-тренінгу взяли участь у міні дискусії щодо формування цифрової фінансової компетенції, яка включає компетенції щодо цифрових валют; цифрових інструментів та способів оплати; криптоактивів; захисту персональних даних; цифрових фінансових продуктів та послуг; інформація про онлайншахрайства та кіберризики.

    Слухачі мали можливість отримати відповіді на питання фінансового планування, вміння аналізувати структуру витрат та доходів родини, вміння робити необхідні фінансові розрахунки, навичка складання фінансового плану та формування резервного фонду.

    Під час заходу приділили увагу вивченню наскрізної лінії «Підприємливість і фінансова грамотність», що забезпечить краще розуміння практичних аспектів фінансових питань (здійснення заощаджень, інвестування, запозичення, страхування, кредитування тощо); сприятиме розвиткові лідерських ініціатив, здатності успішно діяти в технологічному швидкозмінному середовищі.

    Дякуємо Олесі Павлівні Шніцер, начальнику відділу фінансової просвіти Управління з питань інформаційної політики Фонду гарантування вкладів фізичних осіб за організацію та змістовне наповнення тренінгу.