Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Психолого-педагогічна підтримка дітей, батьків та педагогів дошкілля Миколаївщини в умовах війни

    29/02/2024

    15–25 лютого 2024 року кафедрою теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО (тренери: Лія Олійник, Олена Сокуренко)  у дистанційному (синхронному) форматі проведено тренінг «Психолого-педагогічна підтримка дітей, батьків та педагогів в умовах надзвичайної ситуації» для 79 педагогічних працівниць закладів дошкільної освіти Миколаївщини й Херсонщини.

    Під час навчання розглянули поняття стресу, травматичної події; акцентували на особливостях надання першої психолого-педагогічної допомоги, підтримки дітей з особливими освітніми потребами та їх батьків; обговорили реакції дітей і дорослих на травматичні події, ключові принципи роботи з дітьми в стані дистресу; ознайомилися з видами допомоги, техніками зняття напруги й тривожності, методами самодопомоги та попередження дистресу, вигорання; зупинилися на правилах безпеки в надзвичайних ситуаціях, облаштування укриття; удосконалили вміння справлятися з різними поведінковими проявами дітей через сигнал тривоги; поповнили свої методичні скриньки іграми для дошкільнят, матеріалами з мінної безпеки, корисними ресурсами.

    Захід проходив у комфортній, толерантній атмосфері, спокою та безпеки. Учасниці активно обговорювали запропоновані питання, опрацьовували індивідуальні й групові завдання. На завершальному етапі навчання виконали практичну роботу та підсумкове опитування. За відгуками, тренінгові заняття, крім необхідних в умовах війни нових знань і вмінь, надали  ресурсну підтримку та позитивних емоцій.