Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Проведено обласний семінар «Теоретико-методичні засади викладання географії в 6–8 класах за проєктом «Інтелект України»

    31/10/2023

    26 жовтня 2023 року кафедрами педагогіки, психології та менеджменту освіти, теорії й методики дошкільної та початкової освіти Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти в дистанційному форматі проведено обласний семінар «Теоретико-методичні засади викладання географії в 6–8 класах за проєктом «Інтелект України».

    Мета – удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників щодо впровадження науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» в Миколаївській області, представлення досвіду педагогів-практиків з викладання географії за проєктом.

    Вікторія Стойкова, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, консультант проєкту «Інтелект України» у Миколаївській області, привітала учасників заходу й репрезентувала модель кар’єрноорієнтованого закладу освіти, стратегії педагогічної діяльності сучасного вчителя.

    Галина Лебідь, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри теорії й методики дошкільної та початкової освіти МОІППО, координатор проєкту в Миколаївській області, інформувала про хід реалізації науково-педагогічного проєкту «Інтелект України» на Миколаївщині з 2016 року.

    У практичній частині семінару досвідом щодо вивчення тем за проєктом поділилася Олена Цацко, учитель комунального закладу «Харківський ліцей № 169 Харківської міської ради», учитель-методист. 

    Олена Корольова, учитель Миколаївського ліцею № 2 Миколаївської міської ради, проаналізувала забезпечення проєкту «Інтелект України» наочними та дидактичними матеріалами (атласами, картами) для формування просторової компетентності в навчанні географії.

    Про використання технологій розвитку ключових компетентностей на уроках географії у 8 класі розповіла Наталія Гайченко, учитель Миколаївської гімназії № 29 Миколаївської міської ради.

    Під час панельної дискусії учасники обговорили особливості організації  в дистанційному форматі занять за проєктом «Інтелект України»  (модератор – Ольга Слюсар, методист кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО).

    У семінарі взяли участь 15 педагогів закладів освіти Миколаївської області.