Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Професійна орієнтація учнів засобами інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут»

    15/06/2023

    12–14 червня 2023 року навчально-методичною лабораторією акмеології Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (модератор – Любов Погорєлова) у дистанційному форматі проведено І засідання сертифікованого заходу – обласної творчої групи з проблеми «Професійна орієнтація учнів засобами інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут» для вчителів предмета «Основи здоров’я»/ інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут». 

    Ольга Захар, к.пед.н., заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, висвітлила питання щодо особливостей проведення сертифікованих заходів на базі МОІППО.

    Тетяна Сливінська, завідувач навчально-методичної лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО, регіональний координатор, розповіла про реалізацію експерименту «Профорієнтація в НУШ» на Миколаївщині.

    Любов Погорєлова, методист навчально-методичної лабораторії акмеології МОІППО,ознайомила учасників з програмою заходу, плануванням роботи групи на 2023 рік іможливостями використання методичних ресурсів з профорієнтації в контексті вивчення інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут».

    Світлана Дікарева, учитель Миколаївської гімназії № 49 Миколаївської міської ради, учасник всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2023» у номінації «Основи здоров’я»,поділилася досвідом використання посібників експерименту «Профорієнтація в НУШ» у педагогічній діяльності.

    Педагоги працювали колективно в гугл-класі, під час роботи в мікрогрупах обговорювали й визначали орієнтовний зміст навчально-методичних матеріалів до занять у контексті профорієнтації.

    У міжсесійний період учасники створюватимуть модель заняття інтегрованого курсу «Здоров’я, безпека та добробут»(5–6 класи) з використанням посібників експерименту «Профорієнтація в НУШ» і проводитимуть їх з учнями.

    Щиро дякуємо всім, хто долучився до роботи та розпочав активну  творчу діяльність у складі групи! До зустрічі на ІІ засіданнів жовтні 2023 року!