Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Про проведення обласного семінару «Хвороби цивілізації: освіта і виховання»

    01/12/2021

    Із метою підвищення фахової компетентності вчителів та іміджування предмета «Основи здоров’я» 30 листопада 2021 року навчально-методичною лабораторією акмеології МОІППО в дистанційному режимі відбувся обласний семінар «Хвороби цивілізації: освіта і виховання».

    Про методичний супровід і важливість профілактики соціально-небезпечних хвороб в умовах епідемії в ЗЗСО розповіла Погорєлова Любов Валентинівна, методист навчально-методичної лабораторії акмеології МОІППО.

    Регіональний аспект ВІЛ-інфекції як медико-соціальної проблеми озвучила у своїй доповіді Демиденко Тетяна Анатоліївна, головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації.

    На відсутності булінгу як основного показника соціального благополуччя особистості закцентувала увагу Клименюк Наталія Василівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки, психології та менеджменту освіти МОІППО.

    Про актуальні питання сьогодення щодо фізичної складової  здоров’я зазначила Кравченко Анастасія Миколаївна, старший викладач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та ІТ МОІППО.

    Під час практичної частини учасники ознайомилися з ефективними методами профілактики захворювань у роботі вчителя основ здоров’я (Дікарева Світлана Савеліївна, заступник директора з навчально-виховної роботи, учитель основ здоров’я Миколаївської гімназії № 49 Миколаївської міської ради).

    Усього до участі долучилися 38 осіб – педагогічні та науково-педагогічні працівники МОІППО, учителі основ здоров’я закладів загальної середньої освіти.

    Матеріали семінару «Хвороби цивілізації: освіта і виховання» розміщено за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/1arUsvHs80xHP7e2eguPSe7sjlhw2cMQV?usp=sharing