Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Про проведення ІІ засідання обласної творчої групи вчителів біології з проблеми «Інтеграція елементів медіаграмотності в навчання біології в умовах Нової української школи»

    26/10/2022

    Відповідно до річного плану роботи МОІППО, з метою підготовки вчителів біології до реалізації Концепції «Нова українська школа» 25 жовтня 2022 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій у режимі zoom-конференції проведено друге засідання обласної творчої групи «Інтеграція елементів медіаграмотності в навчання біології в умовах Нової української школи» (далі – Творча група). 

    Із вітальним словом до учасників звернулася Ольга Захар, к.пед.н., заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка  акцентувала увагу на актуальності обраної проблеми в умовах реалізації концепції «Нова українська школа».

    Ірина Мироненко, старший викладач кафедри теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО, зробила аналіз роботи Творчої групи на дистанційному етапі. 

    Під час другого засідання відбулася презентація матеріалів, розроблених учасниками на дистанційному етапі до науково-методичного посібника «Інтеграція елементів медіаграмотності в навчання біології в умовах Нової української школи».

    Юлія Ольшицька, учитель біології Миколаївського ліцею № 22 Миколаївської міської ради, учитель-методист, продемонструвала педагогам  цікаві вправи для розвитку медіаграмотності в учнів із предметів природничого циклу та матеріали щодо використання медіаресурсів  у ході виконання дослідницької діяльності. 

    Майя Волченко, учитель біології Березанського ліцею Березанської селищної ради, наголосила на ефективності використання мемів під час дистанційного навчання біології. Цікавою знахідкою вчителя була демонстрація завдань, спрямованих на розвиток креативного мислення учнів. 

     Світлана Хаміцевич, учитель біології Миколаївського ліцею № 38 ім. В. Д. Чайки Миколаївської міської ради, учитель-методист, ознайомила вчителів із власними напрацюваннями щодо використання медіаресурсів на різних етапах уроків біології. 

    Людмила Артеменко, учитель біології Рибаківського ліцею Коблівської сільської ради, продемонструвала матеріали, завдання, спрямовані на формування медіаграмотності в освітньому процесі з біології.

    За результатами роботи Творчої групи для вчителів біології готується науково-методичний посібник «Інтеграція елементів медіаграмотності в навчання біології в умовах Нової української школи».

    Вдячні кожній учасниці Творчої групи та бажаємо нових професійних злетів під мирним небом України.