Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Про організаційно-технологічні процедури планування професійного розвитку керівних і педагогічних кадрів, навчально-допоміжного персоналу в галузі освіти на 2023 рік

    26/10/2022

    На виконання постанови КМУ від 21 серпня 2019 року № 800 «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників», наказу Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти від 28 вересня 2022 року № 159-А «Про планування курсів підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів, навчально-допоміжного персоналу в галузі освіти на 2023 рік» Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти розпочинає ряд організаційно-технологічних процедур планування професійного розвитку керівних і педагогічних кадрів, навчально-допоміжного персоналу в галузі освіти на 2023 рік.

    Кожен педагогічний працівник закладу загальної середньої освіти зобов’язаний підвищувати свій професійний рівень та педагогічну майстерність, підвищувати кваліфікацію – тобто опановувати нові та вдосконалювати раніше набуті компетентності в межах своєї професійної діяльності або галузі знань. З цією метою Миколаївський інститут післядипломної педагогічної освіти щороку організовує процес планування курсів підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів, навчально-допоміжного персоналу в галузі освіти на наступний рік з подальшим формуванням графіка курсів підвищення кваліфікації на 2023 рік (далі – Планування).

    Процес Планування відбуватиметься у період із 25 жовтня до 25 грудня 2022 року, здійснюватиметься за відповідним порядком і має певні особливості (додаток 1). 

    Один з етапів Планування є попередня реєстрація відповідальними особами за підвищення кваліфікації у закладах освіти на курси підвищення кваліфікації, компетентнісно та діяльнісно орієнтовані вибіркові модулі (кейси) на платформі реєстрації слухачів Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Перелік додається (додатки 4, 5).

    Завершальний етап Планування – формування та оприлюднення плана-графіка курсів підвищення кваліфікації керівних і педагогічних кадрів, навчально-допоміжного персоналу в галузі освіти на 2023 рік.

                Одночасно із процедурою реєстрації на курси підвищення кваліфікації у 2023 році педагогічним  і керівним кадрам закладів освіти області пропонується узяти на добровільних засадах участь у проєкті регіонального рівня «Самодіагностування педагогів для визначення освітніх потреб». Цей проєкт покликаний допомогти педагогам обрати на діагностичній основі програму/модуль на 2023 рік. Самодіагностування відбувається методом тестування за допомогою гугл форм. Учасникам пропонується виконати добірку завдань тесту, які підібрано відповідно до змісту, який викладатиметься у 2023 році. Результат є конфіденційним, надаватиметься оперативно по завершенню сеансу тестування (учасник/учасниця матиме можливість побачити правильні та неправильні відповіді). Самодіагностування  допоможе визначитися із доцільністю участі на певній програмі навчання.  Час на виконання тесту не обмежується (теоретично розрахований на 30 хвилин), його можна виконати у будь-який зручний час. Кількість тестів також обирається учасником/учасницею самостійно відповідно до потреб. Покликання на тести представлено у додатку 2.

                З метою вивчення контингенту Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, реалізації завдань регіональної освітньої політики щорічно відбувається звірка педагогічних кадрів. Закладам/установам освіти надається доступ до відповідних гугл таблиць на електронні адреси, які узгоджувалися протягом серпня-жовтня 2022 року. Контакти відповідальних осіб та терміні заповнення представлено у додатку 3.

    Детально організаційно-технологічні процедури планування професійного розвитку керівних і педагогічних кадрів Миколаївщини на 2023 рік розглядалися на інформаційно-мотиваційному семінарі «Професійний розвиток педагогічних  і керівних кадрів в умовах реформування системи освіти»,  який відбувся 24 жовтня 2022. Відеозапис доступний для ознайомлення за покликанням: https://youtu.be/nu1Y_LK-mhU

    Докладніше – у прикріпленому листі: 26.10.2022 План КПК, самодіагностування