Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Презентація проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті»

    27/03/2024

    26 березня 2024 року для освітян Миколаївської області проведено презентацію проєкту “Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті”, що виконується Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) за підтримки Посольства США в Україні та в партнерстві з Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури та інформаційної політики України та Академією української преси.

    Ціль проєкту – навчити учнів критично сприймати інформацію, протидіяти маніпуляціям, усвідомити цінність високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.
    Під час заходу координаторка проєкту в Миколаївській та Херсонській областях Ганна Новицька в інтерактивно-тренінговому форматі ознайомила присутніх з освітніми можливостями проєкту та провела базове заняття з інфомедійної грамотності для кращого розуміння цілей проєкту та компетентностей, які він формує.

    Нагадаємо, що до 01 квітня 2024 року триває новий набір учасників та учасниць проєкту. Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти з 2019 року є активним учасником заходів у межах проєкту “Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті” і з впевненістю може рекомендувати вчителям Миколаївщини, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу в 8-9 класах і мистецтво у 9 класі (або будуть викладати в цих класах у наступному навчальному році), долучитися до його реалізації. Деталі нового набору тут: https://l2d.in.ua/

    Модератор зустрічі – Максим Запорожченко, завідувач центру цифрової освіти та медіакультури МОІППО, менеджер медіаосвітніх програм АУП.