Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Правописний тренінг № 3

    24/03/2024

    21 березня 2024 року Анастасія Кузнєцова, старший викладач кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти Миколаївського ОІППО, провела третій тренінг авторського навчального курсу «Правописна грамотність сучасного освітянина» для науково-педагогічних і педагогічних працівників інституту.

    Під час онлайн-заняття учасники сертифікованого заходу поглибили знання про вживання закінчень -а (-я) / -у (-ю) іменників у родовому відмінку за нормами Українського правопису–2019. Викладачі й методисти виконали низку практичних завдань з удосконалення нормативного написання загальнопедагогічної і фахової лексики: вправа-мотивація «Ортографічна пильність», робота зі словниками, активні діалоги, аналіз складних випадків написання, вправа  «Кодувальники», орфографічна рефлексія.

    Захід відбувся в атмосфері плідної партнерської взаємодії, що  змотивувало науково-педагогічних і педагогічних працівників до подальшого вдосконалення своєї державомовної компетентності.