Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Поважаю європейські цінності – будую сучасну Україну!

    08/05/2024

    З нагоди відзначення Дня Європи кафедрою філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів, навчально-методичною лабораторією акмеології МОІППО проведено заходи в межах реалізації проєкту «Поважаю європейські цінності – будую сучасну Україну!».

    Під час роботи творчої групи, до складу якої входять керівники та педагоги закладів освіти Миколаївщини, розглянуто актуальні питання з організаційно-методичної діяльності євроклубів, презентовано проєкт МОІППО «Візуалізація Європи від А до Я» – переможця конкурсу євроклубів України. 

    Олександр Гладкий, член правління Європейського молодіжного парламенту в Україні, розповів про організацію, визначив шляхи подальшої співпраці з учнівською молоддю Миколаївщини. 

    Також у змішаному форматі відбулися активності із застосуванням методів сторітелінг, кросенс,  на яких обговорили досвід ЗЗСО міста Миколаєва щодо впровадження європейських цінностей (координатори – Ігор Ніколаєв, Олена Вітковська, Віталій Гладун).

    Педагоги та учні брали участь у руханці  «Євровітання», груповій роботі з інформаційними матеріалами від ЄС. Значний інтерес викликала вікторина «Європейська співдружність». 

    Через сигнал повітряної тривоги частину заходів перенесено з авдиторії «Українсько-Європейський осередок. Тренінг-HALL» до бомбосховища МОІППО.

    Необхідно відзначити креативність учнів і педагогів Миколаївського ліцею імені професора М. Александрова, Миколаївського ліцею № 38 імені В. Д. Чайки, Миколаївського ліцею № 9, Миколаївської гімназії № 36, Центру професійного розвитку педагогічних працівників Миколаївської міської ради.

    Зустріч пройшла у творчій, позитивній атмосфері. Щиро дякуємо всім учасникам – нашим надійним партнерам!