Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Підсумкове засідання обласної творчої групи вчителів фізики

    16/11/2022

    Із метою підготовки вчителів до впровадження компетентнісного підходу в освітньому процесі 15 листопада 2022 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО проведено підсумкове засідання обласної творчої групи вчителів фізики з проблеми «Формування ключових компетентностей учнів засобами фізики: екологічна грамотність і здорове життя».

    Творча група створена з метою розроблення навчально-методичних матеріалів, спрямованих на формування в учнів ключової компетентності «Екологічна грамотність і здорове життя» у процесі вивчення фізики.

    На підсумковому засіданні учасники презентували власні наробки: матеріали до уроків екологічного та здоров’язбережувального змісту, фізичні задачі, методичні розробки навчальних проєктів.

    Цікаві матеріали до уроків про організм людини та його взаємозв’язок із навколишнім природним середовищем представили: Галина Максименко, учитель фізики Зеленогайського ліцею Шевченківської сільської ради, учитель-методист, Галина Ярошевська, учитель фізики Новоодеського ліцею № 1 Новоодеської міської ради, учитель-методист.

    Оригінальні ідеї для проєктів запропонували: Ірина Албул, учитель фізики Калинівського ліцею Березанської селищної ради, Ксенія Брунцвік, учитель фізики Первомайського ліцею «Лідер» Первомайської міської ради, Оксана Вітренко, учитель фізики Миколаївського ліцею № 3 Миколаївської міської ради, Анна Свідерко, учитель фізики Павлівського ліцею Снігурівської міської ради.

    Компетентнісний підхід до конструювання змісту фізичних задач продемонстрували: Валерія Кравченко, учитель фізики Кандибинського ліцею Костянтинівської сільської ради, Наталя Катаненко, учитель фізики Олександрівського ліцею імені Тараса Григоровича Шевченка Олександрівської селищної ради.

    Лариса Леменчук, учитель фізики Южноукраїнського ліцею № 4 Южноукраїнської міської ради, підготувала задачі на основі інформації про червонокнижні тварини Миколаївщини.

    Світлана Бондар, учитель фізики Миколаївського економічного ліцею № 2 Миколаївської міської ради, учитель-методист, розробила практичні завдання дослідницького та конструкторського спрямування.

    Учасники обговорили структурування розроблених матеріалів, що після доопрацювання будуть підготовлені до друку у вигляді методичного посібника.

    Щиро дякуємо членам творчої групи, що в такий нелегкий час знайшли  сили та натхнення для роботи в її складі. Разом до Перемоги!