Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Підручник, який надихає і допомагає пізнавати хімію в Новій українській школі

    15/02/2024

    Із метою підготовки вчителів хімії до впровадження Державного стандарту базової середньої освіти 14 лютого 2024 року кафедрою теорії й методики природничо-математичної освіти та інформаційних технологій МОІППО організовано презентацію підручника з хімії для 7 класу (автори: О. Ярошенко, Т. Коршевнюк).

    З вітальним словом до учасників звернулась Ольга Захар, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка закцентувала увагу на важливості вибору сучасних підручників, що мають відповідати викликам сьогодення, ураховувати інтеграцію природничих наук.

    Ольга Ярошенко, доктор педагогічних наук, академік Національної академії педагогічних наук України, авторка кількох поколінь підручників з хімії, співавторка підручника інтегрованого курсу «Пізнаємо природу» для 5 і 6 класів НУШ, ознайомила освітян з особливостями підручника хімії, розробленого за новим Держстандартом. Спікерка звернула увагу на забезпечення наступності викладання хімії та інтегрованого курсу, продемонструвала структуру підручника, його рубрики, методичний апарат, змістове наповнення.

    Учасники ставили питання науковиці щодо особливостей викладання окремих тем шкільного курсу хімії в НУШ, а також відзначили доцільність зустрічі, актуальність і практичну спрямованість.

    Вдячні всім за плідну співпрацю!