Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Освітянський внесок у перемогу України

    22/08/2023

    21 серпня 2023 року, в межах декади серпневих зустрічей і активностей, у Миколаївському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки в честь видатного українського поета, лавреата Шевченківської премії Дмитра Кременя у зв’язку з 70 річницею з дня народження. Не випадковим є і місце розташування пам’ятного знака – саме у нашому освітньому закладі Дмитро Кремінь працював останні роки життя – був професором кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти МОІППО. 

    На відкриття завітали представники Миколаївської обласної військової адміністрації та департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації. Творча еліта Миколаєва також прийшла вшанувати пам’ять митця. Родина славетного українця – дружина Ольга та син Тарас – запалили пам’ятні лампади, пом’янувши Дмитра Дмитровича, і разом із директором Інституту Василем Шуляром відкрили пам’ятну дошку.

    В цей день  відбулося й відкриття Центру освітнього краєзнавства імені Дмитра Кременя, де було представлено колекцію предметів і особистих речей видатного земляка. Окрім того присутні мали нагоду ознайомитися з  виставкою портретів Дмитра Кременя. Відбулася й презентація сайту «Безмежжя Дмитра Кременя у всемережжі», присвяченого славетному українцю.  

    Ознайомили гостей і з реконструйованим культурологічним середовищем та конференц-холом Інституту. Вагомим доповненням до відкриття культурологічного осередку стала презентація гобелену в таврійському стилі «МОІППО – лідер післядипломної освіти» (авторка рукотворного виробу – Наталія Степанюк, методист кафедри теорії й методики мовно-літературної та художньо-естетичної освіти, майстриня з декоративно-прикладного мистецтва), який став емблемою нашого закладу.

    Присутнім запропонували й ознайомитися із безпековим середовищем  з презентацію таврійського розпису у вільній інтерпретації, яке має три локації: кабінет безпеки, домедичний та фітотерапевтичний кабінети.

    Напередодні Дня Незалежності України, заходи, проведені в МОІППО, є гідним освітянським внеском у жадану Перемогу України.