Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Освітянська підтримка роботи пунктів незламності Миколаївщини

    20/12/2022

    19 грудня 2022 року за ініціативи департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації працівники Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти  провели навчальний семінар для відповідальних та працівників пунктів незламності Миколаївської області.

    Учасників семінару привітала Веліховська Алла Борисівна, директор департаменту, яка актуалізувала необхідність у корисній та творчій зайнятості дітей, які чекають батьків на пунктах незламності.

    У змістовій частині заходу Шуляр Василь Іванович, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти презентував буклет «Незламні батьки: техніки саморегуляції та відновлення», який містить практичні техніки саморегуляції та орієнтовні вправи для занять з дітьми на пунктах незламності. Усі учасники отримали буклет для подальшого використання у роботі.

    Під час семінару Сливінська Тетяна Олександрівна, завідувачка лабораторії практичної психології та соціальної роботи МОІППО надала учасникам інформацію про психологічні особливості переживання людиною кризових ситуацій та як можна надати першу психологічну допомогу на пункті незламності. Також вона поінформувала працівників, які засоби та матеріали можна використовувати з дітьми дошкільного та шкільного віку під час перебування на пункті.

    Особливу увагу приділили дітям з особливими освітніми потребами, які відвідують пункти незламності разом з батьками. Пінюгіна Катерина Олександрівна, завідувачка центру підтримки інклюзивної освіти МОІППО детально розказала про особливих дітей, з якими вони можуть зустрітися. Дала конкретні рекомендації щодо реагування на прояви поведінки та техніки налагодження комунікації.

    За результатами зустрічі учасники відзначили практичну значущість та своєчасність наданої методичної допомоги.

    Разом до Перемоги!