Вітаємо на сайті Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти

  • Переможний вісник - інформаційний ресурс Миколаївського ОІППО з актуальною інформацією для педагогів Миколаївської області в період воєнного стану

    Особливості реалізації концепції Нової української школи у пілотних 7 класах

    27/06/2024

    З метою підготовки до якісної реалізації навчальних програм, підручників, методичних матеріалів із громадянської та історичної освітньої галузі для 7 класів НУШ у 2024–2025 навчальному році 25 червня 2024 року кафедрою філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів Миколаївського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено обласний семінар «Особливості реалізації концепції Нової української школи у пілотних 7 класах».

    З вітальним словом до учасників звернулася Ольга Захар, кандидат педагогічних наук, заступник директора з науково-педагогічної роботи МОІППО, яка наголосила на важливості реалізації Державного стандарту базової середньої освіти в межах переходу від адаптаційного циклу до базового.

    Під час семінару педагоги закладів освіти Миколаївської області: Качуровська Лариса Вікторівна, учителька історії Первомайського ліцею «Лідер» Первомайської міської ради,  учитель-методист; Дон Наталія Анатоліївна, учителька історії Новобузького ліцею № 1 Новобузької міської ради Баштанського району, поділилися досвідом пілотування  предметів громадянської та історичної освітньої галузі  у 7 класах. Учасниками  проаналізовано зміст модельних програм і навчальних матеріалів.

    Ганна Гінкул, учителька історії та громадянської освіти Мішково-Погорілівської загальноосвітньої санаторної школи інтернату I–III ступенів Миколаївської обласної ради, старший учитель, розповіла про впровадження STEM-завдань на заняттях з історії у 5–7 класах.

    Олена Іртищева, методистка кафедри філософії освіти, теорії й методики суспільствознавчих предметів МОІППО, учитель-методист, окреслила особливості оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти у 7 класах Нової української школи.

    До заходу долучилися 42  педагоги закладів загальної середньої освіти, які планують викладати історію у 7 класах  НУШ у 2024–2025 навчальному році.